دستور پخت ۶ نوع شیرینی عید نوروز
کوکی پسته ای و فندقی
کره ۷۰ گرم
پودر قند ۵۰ گرم
آرد ۱۷۰ گرم
هل کمی
تخم مرغ ۱ عدد
طرز تهیه:
کره و پودر قندو با همزن بزنید تا کامل مخلوط شه بعد تخم مرغ و هل را اضافه کنید. سپس آرد را اضافه کنید و با دست ورز بدید.
اگه لازم بود کمی آرد اضافه کنید تا وقتی خمیر به دستتون نچسبه البته خمیر باید لطیف باشه.
من به خمیر پسته ای زعفران اضافه کردم که زعفرانی شد و خمیر فندقی بدون زعفرانه.
بعد به دلخواه فرم بدید و بگذارید داخل فر ۱۷۵ درجه بمدت ۱۵/۲۰ دقیقه بپزه.
بعد از پخت و خنک شدن با شکلات و خلال پسته و فندق تزیین کنید.
شیرینی کنجدی شکلاتی
آرد ۱۳۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
پودر قند ۶۰ گرم
وانیل یک پنس
پودر کاکائو ۱ قاشق غذاخوری (بستگی به ذائقه میشه کمتر یا بیشتر استفاده کرد)
زرده تخم مرغ ۱ عدد
بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
کنجد به مقدار لازم (من ۱/۲ پیمانه استفاده کردم
مخلوط شکر )
شکلات برای روی شیرینی به مقدار لازم
طرز تهیه:
کره . پودر قند و زرده تخم مرغ رو با همزن بزنید تا سبک شه.
پودر کاکائو . بکینگ پودر و آرد رو الک کرده و اضافه کنید در آخر کنجد رو اضافه کنید.
خمیرو یک ساعت داخل یخچال استراحت بدید.
بعد از یک ساعت گلوله هایی به اندازه فندق درشت برداشته و فرم بدید روی شیرینی شکلات بزارید و در فر از قبل گرم شده با درجه ۱۷۵ به مدت ۱۵ دقیقه قرار بدید.
اسکار گردویی
زرده تخم مرغ ؛ یکعدد
سفیده تخم مرغ ؛ یکعدد
کره نرم ؛ ۷۵ گرم
آرد ؛ ۱۲۵ گرم ؛یک پیمانه
پودر قند ؛ ۵۰ گرم
هل ؛ ۱/۲ قاشق چایخوری
گردو خورد شده ؛ ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
پودر قند را همراه کره با همزن بزنید تا رنگش روشن بشه. بعد زرده و هل اضافه کنید و بزنید تا یکدست بشه.
در آخر آرد را اضافه کنید. خمیر باید نرم و لطیف باشه و بدست نچسبه. کم کم آرد اضافه کنید با دست خیلی کم ورز بدید.
از خمیر گلوله هایی اندازه فندق درشت بردارید بعد سفیده رو با چنگال بزنید تا از لختی دربیاد.
خمیر رو داخل سفیده زده و بعد داخل گردو و بعد داخل سینی بچینید.
کف سینی نیاز به کاغذ و چرب کردن نداره. در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه بمدت ۲۰ دقیقه بپزید.
شیرینی ونیزی
کره ۲۲۵ گرم
پودر قند ۵۰ گرم
وانیل ۱/۳ قاشق چایخوری
آرد ۲۲۵ گرم
نشاسته ذرت ۵۰ گرم
قهوه یا کاکائو به مقدار لازم
طرز تهیه:
کره و پودر قند و نسکافه غلیظ و وانیل رو با همزن زدم تا کرمی شد. بعد دو تا آرد رو مخلوط و به موادم اضافه کردم و کامل مخلوط کردم.
مواد رو داخل قیف ریختم و تو سینی شکوفه زدم و گذاشتم داخل فر ۱۸۰ به مدت ۱۵ تا بیست دقیقه تا آماده شد.
البته من با دو طعم جداگانه دو خمیر جدا آماده کردم یه خمیر با طعم نسکافه و یه خمیر با طعم وانیل.
یکیشو با ماسوره دو دی رزت زدم یکیشو با قیف ساده صدفی.
شیرینی آلمانی یا مشهدی
روغن جامد یا کره ۳۰۰ گرم
پودر قند ۱۲۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
وانیل یک پنس
عسل یا شربت بار ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۶۰۰ گرم
شیر ۶۰ گرم
مارمالاد دلخواه به مقدار لازم
طرز تهیه:
کره یا روغن و پودر قند رو با همزن بزنید تا سبک شه.
تخم مرغ و وانیل رو اضافه کنید کمی بزنید عسل و شیرو مخلوط کنید.
در آخر آرد را اضافه کرده با لیسک مخلوط کنید نباید ورز داده شه باعث روغن افتادن خمیر میشه.
خمیر را یک ساعت داخل یخچال استراحت داده بعد به قطر کمتر از نیم سانت باز کرده و قالب زده نیمی از خمیر را میان تهی قالب میزنیم.
شیرینی ها را در سینی چیده و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۷۵ به مدت ۱۵ دقیقه میگذاریم بپزه. (یا تا زمانیکه کناره های خمیر طلایی شود.)
بعد از خنک شدن بین لایه ها مارمالاد زده و روی شیرینی را تزیین میکنیم.
استفاده از کره ، این شیرینی عید را ترد و بیسکویتی کرده و استفاده از روغن شیرینی را نرمتر میکنه.
شیرینی نخودچی
آرد نخودچی ۲۵۰ گرم (۲ ق س از آرد برداشته و به جای آن آرد گندم اضافه کنید)
پودر قند ۱۲۵ گرم
روغن جامد ۱۲۵ گرم
هل ۱ قاشق چایخوری
زعفران به دلخواه
طرز تهیه:
روغن و پودر قند رو با همزن بزنید تا لطیف شه زعفران و هل و آرد رو اضافه کنید ورز بدید تا لطیف شه در صورت نیاز از چرخ گوشت رد کنید تا خمیر لطیفی داشته باشید
۲۴ ساعت در فضای آشپزخونه به خمیر استراحت بدید و به دلخواه فرم بدید و تزیین و در فر از قبل گرم شده با ۱۷۵ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار بدید.
زمان خنک شدنش زیاده بزارید کامل خنک شه بعد از سینی خارج کنید.