طرز تهیه شیرینی نان برنجی
مواد لازم برای شیرینی برنجی به تعداد ۲۵ تا ۳۰ عدد
پودر قند ۷۰ گرم
کره ۱۲۵ گرم
آرد گندم ۶۰ گرم
آرد برنج ۱۹۰ گرم
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق سوپخوری
پودر کاکائو ۱ قاشق سوپخوری
شکر برای پودرکاکائو یک قاشق چایخوری(دلخواه)
زرده تخم مرغ ۱ عدد
سفیده تخم مرغ ۱/۲ عدد
نزدیک عید بازار شیرینی فروشی و شیرینی پزی داغ می شود. اما شیرینی خانگی چیز دیگریست. شیرینی برنجی نوعی شیرینی ساده، سبک و خوشمزه است که میتوان آن را در طعم های مختلف و در قالب ها و شکل های مختلف در خانه پخت و با آن از میهمانان عید پذیرایی کرد.
طرز تهیه شیرینی برنجی
مرحله اول
پودر قند را با کره آب شده مخلوط کنید. دقت کنید که برای یکنواخت شدن مخلوط، پودر قند را الک کنید. غالبا مقداری پودر قند گلوله میشود و نیاز به الک کردن دارد.
مرحله دوم
زرده تخم مرغ و گلاب را به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید. سفیده تخم مرغ را اضافه کنید و مخلوط را هم بزنید تا یکنواخت شود.
مرحله سوم
آرد گندم را الک کنید و به مواد اضافه کرده مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.
مرحله چهارم
حالا آرد برنج را الک کرده به مواد اضافه کنید و بعد از سفت شدن مخلوط آن را با دست ورز دهید. اگر خمیر به دستتان چسبید و به راحتی جدا نشد، مقداری آرد بیشتر اضافه کنید.
مرحله پنجم
پودر کاکائو را در مقدار کمی آبجوش حل کرده و به آن شکر را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم
خمیر را به ۳ قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت زعفران دم کرده را اضافه کنید و ورز بدهید. به قسمت دیگر مخلوط پودرکاکائویی که در مرحله ششم آماده کرده بودید را اضافه کنید و ورز بدهید. به قسمت آخر نیازی نیست ماده ای اضافه کنید.
مرحله هفتم
روی هر سه ظرف را با پلاستیک، خوب بپوشانید که هوا داخل نشود و خمیرها خشک نشوند، سپس آن ها را داخل یخچال بگذارید و اجازه دهید ۲۴ساعت استراحت کنند دقت کنید اگر خمیرها خشک شوند شیرینی برنجی های شما ترک میخورند.
مرحله هشتم
وقتی از یخچال آنها را بیرون آوردید ۱۵ الی ۳۰ دقیقه اجازه دهید تا خمیر شیرینی برنجی های شما نرم شوند. چرا که کره موجود در آنها طی ۲۴ساعتی که در یخچال بوده اند سفت شده و نیاز به نرم شدن دارد.
مرحله نهم
گلوله های کوچکی را از خمیر جدا کنید آنها را پهن کنید تا ضخامتشان به ۳الی ۵سانتی متر برسد. سپس با قالبها یا مُهرهای شیرینی پزی به خمیرتان شکل دهید و آنرا تزیین کنید. مقداری تخم خرفه نیز روی هر شیرینی برنجی بپاشید.
مرحله دهم
فر را قبلا بادمای ۱۸۰درجه گرم میکنیم و شیرینی ها را به مدت ده الی دوازده دقیقه در فر میگذاریم. شیرینی برنجی شما آماده است. با این دستور حدود ۲۵ الی ۳۰ عدد شیرینی برنجی خواهید داشت.
نکات کلیدی تهیه نان برنجی
در صورتی که میخواهید از ماکرویو به جای فر برای پخت شیرینی برنجی استفاده کنید، از این دستور پیروی کنید:
پیش گرمایش ماکروویو را میتوانید با کلید convection (کانوکشن) با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد انجام دهید.
ظرف شیرینی ها را روی سه پایه مخصوص درون ماکروویو گذاشته و اجازه دهید به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد و قدرت ۲۰درصد پخته شود و رنگ آن ها کمی طلایی شود.