آموزش شیرینی پیچ انگشتی
طرز تهیه شیرینی پیچ انگشتی برای تعداد ۱۲ نفر
مواد لازم برای شیرینی پیچ انگشتی
زرده تخم مرغ ۶ عدد
پودر قند ۱ پیمانه
گردو خرد شده ۱ پیمانه
وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
ما ایرانی ها برای شروع سال نو شیرینی های مختلفی تدارک میبینیم تا سال جدید را با شیرین کامی آغاز کنیم. هر شهری از ایران شیرینی های مخصوص خودش را دارد. شیرینی پیچ انگشتی هم یکی از همین شیرینی های دوست داشتنی و مناسب عید نوروز است که زادگاه و اصالت آن متعلق به شهر زیبای تبریز است. شیرینی پیچ انگشتی یا پفک گردویی با گردو تهیه میشود اما با شیرینی گردویی و همین طور شیرینی پفکی تفاوت هایی دارد.
طرز تهیه پیچ انگشتی تبریز
مرحله اول:
فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. زرده های تخم مرغ را داخل کاسه ای بریزید و بزنید تا یک دست شود سپس نصف پودر قند را اضافه و مخلوط کنید.
مرحله دوم:
پس از اینکه مخلوط شد باقی مانده پودر قند را اضافه کنید و حدود ۵ دقیقه با همزن بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس اسانس وانیل و گردوهای خرد شده را اضافه کنید.
مرحله سوم:
ته سینی کاغذ روغنی بیندازید. با قاشق از مواد بردارید و ته سینی بریزید. این کار را با فاصله انجام دهید تا در صورت پهن شدن شیرینی ها به هم نچسبند. روی شیرینی را با مغز گردو تزیین کنید.
مرحله چهارم:
سینی را درون فری که از قبل روشن کرده اید به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها آماده شوند. شیرینی آماده را از فر خارج کنید و پس اینکه خنک شد با پودر قند تزئین و سرو کنید ( این شیرینی در ظرف دربسته تا چند روز قابل نگهداری است ).
نکات کلیدی تهیه شیرینی پیچ انگشتی یا پفکی گردویی:
– اگر تخم مرغ ها بزرگ هستند به جای ۶ عدد از ۴ عدد زرده استفاده کنید.
– اگر ابتدای کار وسط شیرینی مرطوب بود نگران نباشید. بعد از خنک شدن شیرینی خشک میشود.
-در تهیه شیرینی پیچ انگشتی تبریز به خاطر داشته باشید حین آماده شدن شیرینی به هیچ عنوان نباید در فر را باز کنید زیرا پف شیرینی از بین میرود.
-در صورت تمایل میتوانید به این شیرینی زعفران اضافه کنید تا شیرینی زیباتر و خوش طعمتری داشته باشید.
-برای تزیین این شیرینی از پودر پسته هم استفاده می شود. اگر به گردو دسترس ندارید، می توانید شیرینی پیچ انگشتی بدون گردو و با پسته تهیه کنید.
-نکته مهم و اثرگذار برای تهیه شیرینی پیچ انگشتی دمای فر است. چون دمای فر های مختلف با هم تفاوت دارد، توصیه می کنیم یک بار این شیرینی را تهیه کنید تا دمای فر خودتان دستتان بیاید و بعد برای مهمانی و یا عید نوروز این شیرینی را تهیه کنید. اگر هم از قبل می دانید که دمای فر شما خیلی بالاست، شیرینی را در طبقه وسط فر قرار دهید.
-اگر برای شکل دادن به شیرینی ها قاشق مناسبی ندارید میتوانید با کمک اسکوپ ساز به شیرینی ها شکل و اندازه یکسان بدهید.