معروف ترین غذای کرمانی ها چیست؟ کرمانی ها چه غذاهایی برای پذیرایی از مهمانان خود آماده میکنند؟ کرمان هم مانند شهرهای دیگر علاوه بر جاذبههای گردشگری فراوان، غذاهای سنتی لذیذی دارد. با قدم زدن در کوچه پس کوچههای کرمان حتما بوی این غذاهای خوشمزه را در بهترین رستوران کرمان یا خانه ها حس خواهید کرد. در ادامه چند غذای سنتی و لذیذ کرمان را با معرفی خواهم کرد.
غذای سنتی معروف کرمان چیست؟
کرمان شهر کویری با مردمانی خونگرم و مهمان دوست است، مردمان این شهر در پذیرایی از مهمانان خود انواع دسرها و غذاهای خوشمزه و پرانرژی را آماده میکنند. در سفر به کرمان حتما غذاهای خوشمزه و خوش عطر کرمان را نوش جان کنید.
آبگوشت بز قرمه کرمان
آبگوشت بز قرمه از غذاهای بسیار قدیمی کرمان است، به خاطر تهیه با گوشت بز به این نام معروف شده است.
مواد لازم آبگوشت بز قرمه
گوشت بز | ۴۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۱ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
نخود | ۲۰۰ گرم |
سیر | ۵ حبه |
نمک، فلفل، زردچوبه | مقداری |
نعنا داغ، پیاز داغ | مقداری |
طرز تهیه آبگوشت بز قرمه
پیاز را با سیر، فلفل و زردچوبه تفت داده گوشت را اضافه میکنیم خیلی کم تفت میدهیم. نخود نیم پز شده را با آب درون قابلمه ریخته، زمان میدهیم تا بپزند. بعد با گوشتکوب همه مواد را کوبیده و در ظرف مورد نظر با نعنا داغ و پیاز داغ تزئین میکنیم.
آش روزه کرمان
از آش های معروف کرمان که بیشتر در ماه رمضان طبخ میشود، آش روزه است. پخت این آش بیشتر در میان مردم بردسیر رواج دارد.
مواد لازم آش روزه
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا | نصف پیمانه |
جو پوست کنده | نصف پیمانه |
عدس | نصف پیمانه |
سبزی آش | گرم۵۰۰ |
چغندر کوچک | ۲ عدد |
کشک | مقداری |
نعنا داغ | مقداری |
نمک، فلفل، زردچوبه | مقداری |
طرز تهیه آش روزه
تمام حبوبات را نیمپز میکنیم. بعد درون قابلمه ریخته نمک، فلفل، زردچوبه، نعنا داغ، کشک، سبزی را اضافه میکنیم، زمان میدهیم تا آش خوب بپزد و جا بیفتد. بعد با کشک و پیاز داغ تزئین میکنیم.
خورش به آلو کرمان
یکی دیگر از غذاهای محلی کرمان که بیشتر در ماه رمضان طبخ میشود، خورش به آلو است. این خورش موجب ثابت نگه داشتن فشار خون میشود.
مواد لازم خورش به آلو
گوشت | ۵۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد |
به | ۳ عدد |
آلو | ۱۵۰ گرم |
شکر | ۲ ق س |
آبلیمو | ۳ ق س |
نمک، فلفل | مقداری |
طرز تهیه خورش به آلو
پیاز را با زردچوبه تفت میدهیم، گوشت، فلفل و رب را اضافه کرده، بعد از کمی تفت دادن چند لیوان آب جوش اضافه کرده اجازه میدهیم خورش جا بیفتد. در یک ربع آخر آلو، شکر، آبلیمو را اضافه میکنیم.
خورش آلوچه کرمان
خورش آلوچه غذای فصلی کرمان است که در فصل بهار طبخ میشود. این خورش سرشار از کلسیم و ویتامین D است.
مواد لازم خورش آلوچه
گوشت | ۴۰۰ گرم |
لوبیا چیتی | ۱۰۰ گرم |
رب | ۱ ق س |
سبزی | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
آلوچه | ۱۰۰ |
آبلیمو | مقداری |
ادویه | مقداری |
طرز تهیه خورش آلوچه
پیاز، رب، زردچوبه را تفت داده با لوبیا چیتی خیس خورده درون قابلمه ریخته، میگذاریم تا خوب بپزند. در نیم ساعت آخر نمک، فلفل، آلوچه، دارچین، آبلیمو، سبزی را اضافه میکنیم، اجازه میدهیم غذا جا بیفتد.
زیره پلو کرمان
زیره پلو به خاطر داشتن زیره از غذاهای گرم کرمان است و بیشتر در پاییز و زمستان طبخ میشود. این غذا برای گیاه خواران مناسب است. برای امتحان کردن این غذا بلیط هواپیما تهران کرمان را از قاصدک ۲۴ تهیه کنید.
مواد لازم زیره پلو
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخکرده | ۵۰۰ گرم |
زیره | ۲ ق غ |
پیاز | ۲ عدد |
زعفران | مقداری |
رب | ۲ ق غ |
دارچین | مقداری |
نمک فلفل زردچوبه | مقداری |
طرز تهیه زیره پلو
برنج را آبکش کرده لایه لایه زیره ریخته، میگذاریم تا دم بکشد. گوشت و پیاز را تفت داده ادویه ها و رب را اضافه میکنیم، زعفران را هم به مواد گوشتی اضافه میکنیم میگذاریم خوب بپزند. برنج را درون ظرفی ریخته با مواد گوشتی آن را تزئین میکنیم.
لپه پلو با زیره کرمان
لپه پلو با زیره غذایی بسیار خوشمزه و خوش عطر است که بیشتر با زیره آسیاب نشده درست میشود.
مواد لازم لپه پلو با زیره
پیاز | ۲ عدد |
گوشت چرخ کرده | ۲۰۰ گرم |
برنج | ۳ پیمانه |
لپه | ۱ پیمانه |
زیره | ۳ ق غ |
رب | ۱ ق غ |
نمک، فلفل، زردچوبه | مقداری |
طرز تهیه لپه پلو با زیره
برای درست کردن کوفته ریزهها یکی از پیازها را رنده کرده با گوشت و فلفل، زردچوبه و نمک حسابی ورز میدهیم تا چسبنده شوند. بعد به اندازه گردو برداشته و سرخ میکنیم.
پیاز دوم را با زردچوبه و رب تفت میدهیم، مقداری آب جوش ریخته بعد از جوشیدن، کوفته ریزه ها را درون آن میچینیم و اجازه میدهیم آبش کشیده شود.
برنج را توی قابلمه میریزیم میگذاریم کمی نرم شود، سپس لپه نیم پز شده را اضافه کرده وقتی نرم شدن آبکش میکنیم. برنج و مواد گوشتی را لایه لایه میریزیم و می گذاریم دم بکشد.
آب روغنو کرمان
آب روغنو مانند کاچی است و بیشتر به عنوان دسر از آن استفاده میشود. این دسر قدمت زیادی دارد و برای کسانی که کم خونی دارند مفید است. فالوده کرمان هم یک دسر خنک است که با میل کردن آن تفاوت فالوده شیرازی و کرمانی را متوجه خواهید شد.
مواد لازم آب روغنو
آرد برنج | ۳ ق غ |
روغن حیوانی | ۱ ق غ |
چهار مغز آسیاب شده | ۴ ق غ |
ادویه | ۱ ق چ |
گل گاوزبان | ۵۰ گرم |
گل زردو | ۱ ق چ |
بابونه | ۱ ق چ |
زعفران | مقداری |
نبات | مقداری |
طرز تهیه آب روغنو
ابتدا گل گاوزبان، گل زردو و بابونه را با سه لیوان آب دم میکنیم. آرد برنج را با روغن حیوانی تفت داده، چهار مغز و ادویهها را اضافه میکنیم. دمنوش را از صافی رد کرده، کم کم به آرد اضافه میکنیم. در آخر نبات و زعفران را اضافه میکنیم.
جمع بندی
در این مقاله بعضی از معروف ترین غذاهای سنتی کرمان را معرفی کردم تا اگر در سفر به این شهر هوس غذای لذیذ کردید به رستوران ها و مهمانخانه ها بروید و از آنها نوش جان کنید. برای بلیط سفر می توانید به سایت قاصدک ۲۴ سر بزنید.