ترفند آسان فریز کردن ذرت
روش های مختلف برای جدا کردن دانه های ذرت
دانه کردن ذرت با دست:
برای جدا کردن دانه های ذرت ابتدا یک ریف از بلال را به طور عمودی با چاقو جدا کنید و دانه های ردیف های بعد را با دست به سمتی که خالی شده است فشار دهید تا دانه ها به راحتی از ریشه جدا شوند.
جدا کردن دانه های ذرت با چاقو :
بری جدا کردن دانه های ذرت می توانید از چاقو استفاده کنید، این روش سرعت کار را افزایش می دهد اما ظاهر دانه ها زیبا نخواهد ماند زیرا در اثر برخورد چاقو خرد می شوند. چاقو را بین یک ردیف از بلال قرار دهید و با لبه ی چاقو انتهای آن ردیف را برش بزنید، سپس تمام ردیف ها را به همین صورت برش بزنید تا دانه ها کمتر خرد شوند. اگر چاقو را از بالا به پائین بلال بکشید چند ریف از دانه ها با هم جدا می شوند اما دانه های زیادی خرد خواهند شد.
دانه کردن ذرت با سیخ های کوچک:
روش دیگر برای جدا کردن دانه های ذرت، استفاده از سیخ کوچک است.بعد از پوست گرفتن بلال و جدا کردن مو و پرزهای آن، سر سیخ را در انتهای دانه های بلال قرار داده و با فشار به سمت جلو حرکت دهید تا دانه ها جدا شوند.
نگهداری ذرت خام در فریزر
برای نگهداری ذرت به صورت خام بای بلال را با پوست در فریزر قرار دهیم. این روش برای نگهداری یک هفته تا ۱۰ روز مناسب است و بیش از آن بلال خراب می شود. پوست بلال برای حفظ تازگی آن نباید گرفته شود.
بلال هایی را انتخاب کنید که دارای ساقه تازه و نرم باشند، همچنین بلال ها نباید دارای خرابی و یا کرم زدگی باشند. بلال ها را به طور جداگانه در کیسه نایلونی قرار داده و در فریزر بگذارید. با این روش ذرت تازه و ترد باقی می ماند.
فریز کردن
برای نگهداری ذرت خام در فریزر باید پوست بلال ها را گرفته و ذرت ها را به خوبی بشویید. سپس آنها را داخل آب در حال جوش بریزید و در ظرف را ببندید و پس از ده دقیقه بلالها را به مدت یک دقیقه در آب یخ قرار دهید. بعد از آن بلال ها را کاملا خشک کرده و در کیسه فریزر قرار دهید. این کار موجب آنزیم زدایی بلال(بلانچ) می شود. هوای درون کیسه های فریزر را به طور کامل خارج کنید. با این روش می توانید به مدت یکسال ذرت ها را درون فریزر نگهداری نمائید.
برای نگهداری ذرت پخته شده در فریزر دو روش وجود دارد :
۱٫ نگهداری ذرت پخته شده به طور کامل
برای نگهداری ذرت در فریزر به مدت طولانی، از نمک و شکر استفاده کنید. در این روش ابتدا پوست و دسته بلال را جدا کنید، سپس درون قابلمه آب ریخته و شعله را روشن کنید. بعد از جوشیدن آب، ذرت ها را به طور درسته درون قابلمه بگذارید و به آن یک قاشق سر پر شکر و یک چهارم قاشق چایخوری نمک اضافه کنید، البته نباید میزان نمک و شکر به اندازه ای باشد که طعم ذرت را تغییر دهد.
بعد از نرم شدن ذرت، ظرف را درون آبکش خالی کنید. پس از خشک شدن ، ذرت ها را درون کیسه فریزر قرار داده و در فریزر بگذارید.
۲٫ نگهداری ذرت پخته شده به طور دانه شده
بهترین روش برای نگهداری ذرت، دانه کردن بلال است. دانه های ذرت را جدا کرده و بپزید، همچنین می توانید بلال را به طور کامل پخته و سپس دانه ها را جدا کنید اما این روش پیشنهاد نمی شود زیرا جدا کردن ذرت پس از پخته شدن موجب له شدن دانه ها می شود.
برای پختن دانه ها ذرت می توانید از روشهای آب پز یا بخار پز استفاده کنید، البته آب پز کردن ذرت موجب حفظ سلامت آن در فریزر به مدت طولانی می شود. افزودن نمک و شکر به ذرت باعث می شود ذرت های شما شبیه کنسرو های ذرت آماده، خوشمزه شوند.
پس از نرم شدن ذرت ها، ظرف را در آبکش خالی کرده و پس از خشک شدن در کیسه های فریزر دسته بندی کنید و هوای اضافی درون کیسه ها را بگیرید.
آب پز کردن
برای بخارپز کردن بلال شما نیاز به یک سبد یا یک صفحه فلزی دارید که بلال را روی آب در قابلمه بذارید تا ذرت ها درون آب نروند. با این روش نیازی به دستگاه بخار پز وجود ندارد. قابلمه را تا قبل از تماس با سبد پر از آب کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب بجوش بیاد. سپس بلال ها را با یک انبر روی سبد بچینید و درب قابلمه رو بذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه بلال بپزد. اگر زمان پخت کمی بیشتر طول بکشد ممکن است نیاز به آب بیشتری در قابلمه باشد، بنابراین از کنار بلال ها درون قابلمه آب بریزید. پس از اتمام زمان پخت، بلال ها را از قابلمه خارج کرده و بعد از خنک شدن، بسته بندی کنید.
نگهداری ذرت به روش کنسروی
درمورد این روش سوالات بسیاری از بخش سبک زندگی و رازهای خانه داری نمناک مطرح شده بود برای همین لازم دانستیم به توضیح آن بپردازیم ، شما باید دانه های ذرت را درون یک شیشه با درب فلزی بریزید و درون آن را با همان آبی که ذرت در آن پخته شده است پر کنید. درب شیشه را محکم کنید تا از ورود هوا جلوگیری شود. سپس شیشه را درون یک قابلمه روی حرارت بگذارید و به اندازه ای آب درون قابلمه بریزید که حداقل تا نصف شیشه داخل آب قرار بگیرد. پس از به جوش آمدن آب حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا ذرت ها ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به آرامی درون شیشه بجوشد، پس حرارت را خاموش کنید تا ذرت ها خنک شود.
دلایل سفت شدن ذرت پس از پخت
افزودن نمک به تنهایی در هنگام پخت، موجب سفت شدن دانه های ذرت می شود و شکر موجب نرم شدن آن می شود. به همین دلیل در هنگام پخت فقط مقدار کمی نمک برای طعم دهی ذرت استفاده می شود.
علاوه بر این پخت بیش از حد نیز باعث سفت شدن ذرت می شود.
روش های تشخیص ذرت تازه و با کیفیت
هنگام خرید ذرت برای اطمینان ز کیفیت و تاز بودن به نکات زیر توجه کنید:
وجود سوراخ هایی به رنگ قهوه ای نشان از عدم کیفیت بلال است، زیرا این سوراخ ها توسط کرم ها ایجاد شده است.
پوست بلال تازه به رنگ سبز روشن و کمی مرطوب بوده و به سختی از دانه ها جدا می شود.
در صورت امکان قسمتی از پوست بلال را کنار زده و دانه های آن را از نظر تازگی بررسی کنید. در غیر اینصورت از روی پوست بلال، نرمی یا سفتی دانه های ذرت را احساس کنید و در صورت سوراخ بودن دانه ها یا نامنظم بودن آن ها، بلال دیگری انتخاب کنید.
ریش سر بلال را به خوبی بررسی کنید، اگر ریش بلال، خشک، سیاه یا سفید باشد از انتخاب آن خودداری کنید زیرا ذرت تازه و با کیفیتی نمی باشد.
نکات مهم برای نگهداری ذرت
پیش از فریز کردن ذرت، از سالم بودن و تازگی آن ها اطمینان کسب کنید.
برای فریز کردن ذرت، شیر بلال ها را انتخاب کنید. بلال های تازه در ماههای شهریور و مهر وارد بازار می شوند.
دانه های ذرت را قبل از پختن جدا کنید تا شیره آنها از بین نرود.
بعد از جدا کردن دانه ها ، آنها را درون یک ظرف پر آب قرار دهید تا پرز و دانه های سفت روی آب قرار بگیرند.
توجه داشته باشید که ذرت ها اید کاملا سرد شوند چرا که ذرت کنسرو و فریز شده دارای ویتامین C، کربوهیدرات، فیبر و پروتئین است و در صورت فریز شدن آن به صورت گرم، خواص خود را از دست می دهد.
کنسرو کردن ذرت
زمان پخت بلال ۱۵ الی ۲۰ دقیقه است.
بسته بندی مواد غذایی باید خالی از هوا باشند، یعنی هوا داخل آنها نباشد.
۲۴ ساعت پیش از مصرف، ذرت را درون یخچال قرار دهید تا یخ زدایی شود.
بعضی افراد ذرت را می پزند و بعد آن را دانه می کنند که این روش را اصلا پیشنهاد نمی کنیم زیرا سبب له شدن دانه های ذرت می شود.