«سیرجان» قلب اقتصادی استان کرمان است
شهرستان سیرجان با ۱۷۴۸۱ کیلومتر مربع مساحت در جنوب غربی استان کرمان و در تقاطع راههای شوسه – آسفالته چهار استان فارس، کرمان، هرمزگان و یزد و در مسیر راه اصلی تهران _ بندرعباس واقع شده که ویژگی بسیار مناسبی را بدست آورده است و از شمال به شهرستان شهر بابک و رفسنجان و از شرق به شهرستان بردسیر و بافت و از جنوب به شهرستان حاجی آباد هرمزگان و از غرب به شهرستان نیریز فارس محدود میشود و دارای ۴ شهر سیرجان، زیدآباد، نجف شهر و پاریز و پاریز است.
۳۰۰هزار نفر جمعیت اسمی و ۹۰۰هزار نفر جمعیت واقعی این شهرستان است. از ظرفیتها و پتانسیلهای فوقالعادهای بهرهمند است.معدن عظیم گلگهر در این شهر قرار دارد.براساس پیشبینیها این معدن قادر است در آیندهای نزدیک ۲۰میلیون تن کنسانتره را تامین کند که به این ترتیب حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد فولاد کشور تامین خواهد شد. جالب است که در این طرح از ابتدای چرخه خاک تا انتهای مرحله میلگرد برنامهریزی وجود دارد.از ۴ کارخانه فولاد، کنسانتره، گندلهای که تا حدود سال ۹۸ به بهرهبرداری خواهد رسید، دو کارخانه افتتاح شده است.همچنین ما با داشتن ۴۵ معدن فعال مس، از ذخایر عظیم مس بهرهمند هستیم. این شهر در مسیر تزانزیتی شمال به جنوب قرار دارد. شهری پویا و زنده است. قیمتها در مهیارشهر سیرجان به قیمت بندرعباس است. این بخش، منطقه ویژه اقتصادی است.
کشاورزی سیرجان از دیگر نقاط قوت آن است. حدود ۴۵ هزار هکتار باغات زیر کشت در این شهر وجود دارد. بعد از رفسنجان، با تولید ۴۰ هزار تن این شهر میتواند قطب تولید پسته کشور باشد.در حوزه درآمدها این شهر از محل ۴۰ هزار تن پسته تولیدیاش، حدود ۱۲۰۰میلیارد تومان درآمد دارد. این سرمایهها باید در جهت خلق ثروت و اشتغال خرج شود.
معدن گل گهر سیرجان یکی از مطرح ترین قطب های فعال معدنی، صنعتی در خاورمیانه
این شرکت یکی از پیشرفتهترین کارخانجات تولید آهن و فولاد در سطح منطقه است.
آغاز ساخت و پروژهای گل گهر از ۱۳۷۰ آغاز شد و الان پروژهای و کارخانه های زیادی در گل گهر فعال هستند و برای بیش از ۱۸ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده است. در شرکت گل گهر پروژه های مهمی از جمله تولید سنگ آهن ، کنسانتره آهن ، گندله آهن و آهن اسفنجی انجام می شود.
سنگ آهن گهر زمین
شركت ايران باريت عمليات اكتشاف و پي جويي سنگ آهن را در منطقه ای در جنوب غرب سیرجان (استان کرمان) در سال ۱۳۴۸ آغاز و سپس شركت ايروسرويس در محدوده اي به وسعت ۴۵۰۰۰ كيلومتر مربع درفاصله بين آباده فارس تا جازموريان، برداشتهاي ژئوفيزيك هوايي (مگنتومتري) را انجام و آنومالي هاي متعددي كه داراي پتانسيلهاي بالايي از سنگ آهن بودند را مشخص نمود. همچنين معلوم گرديد بزرگترين آنومالي ها در منطقه گل گهر واقع شده است.
در پي مطالعات ژئوفيزيك هوايي با همکاری مؤسسه زمين شناسي يوگسلاوي در خلال ماههاي مارس تا ژوئن سال ۱۹۷۵ و در محدوده اي به وسعت ۷۴ كيلومتر مربع برداشتهاي ژئوفيزيك زميني شامل مغناطيس سنجي و گرانی سنجي صورت گرفت.گزارش عمليات در سپتامبر همان سال داده شد که نتيجه اين مطالعات پيدايش شش آنومالي سنگ آهن در مجاورت يکديگر با ذخیره سنگ آهن به میزان ۱۱۰۰ميليون تن گردید.
آنومالی شماره ۳ بزرگترین ذخیره سنگ آهن را در بین آنومالیهای شش گانه دارا می باشد. مطالعات تفصیلي در آنومالی شماره ۳ با بيش از۴۶۲۶۵ متر حفاري گمانه ۱۴۷ به اتمام رسیده است و بر اساس مطالعات و اطلاعات جمع آوری شده و مطالعات فنی اقتصادی مقدماتی که توسط شرکت کانادائی ADC صورت پذيرفته و همچنين مطالعات و طراحی اوليه در بخش روباز معدن که توسط شرکت مهندسی کوشا معدن و با مشارکت شرکتهای WGM از کشور کانادا و SRK از کشور انگلستان صورت گرفته، مشخص شده است که معدن سنگ آهن گهر زمین دارای ذخيره زمين شناسـی بالغ بر ۶۴۰ مـيـليون تن می باشد که بر اسـاس طراحيهای صورت گرفته حدود ثلث ذخيره مذکور بصورت روباز و بقيه از طريق استخراج زير زمينی استحصال خواهد شد. با برنامه ریزیهای صورت گرفته سالیانه ۱۵ میلیون تن سنگ آهن و ۶۰ میلیون تن باطله و آبرفت با نسبت باطله برداری ۴ به ۱ استخراج می گردد.
فولاد سیرجان ایرانیان
فولاد سیرجان (سهامی خاص) در تاریخ ۱۳۸۸/۰۸/۱۶ در اداره ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی تهران به ثبت رسیده وسپس به شرکت فولاد سیرجان ایرانیان (سهامی خاص) تغییر نام یافته است . این شرکت در حال حاضر یکی از شرکتهای تابعه شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (وابسته به بانک پاسارگاد) است. دفاتر ستادی شرکت در تهران و کرمان و کارخانه ها و پروژه های در دست اقدام آن در شهرهای سیرجان و بردسیر استان کرمان واقع شده است.
زمینه فعالیت شرکت
- طراحی، تجهیز، اکتشاف و استخراج از معادن
احداث، راه اندازی و بهره برداری از کارخانجات فولادسازی و مواد اولیه و معدنی صنایع فولاد ایجاد، راه اندازی و بهره برداری کارخانجات فولادسازی و واحدهای مربوطه در راستای پیشبرد گسترش معادن و صنایع معدنی
احداث و بهره برداری از کارخانجات کنسانتره سنگ آهن، گندله سازی، احیاء مستقیم و فولادسازی
احداث، راه اندازی و بهره برداری از کارخانجات فولاد و صنایع وابسته