تباهگ غذایی محلی، اصیل و سنتی در منطقهی بلوچ نشینِ رمشک از توابع شهرستان قلعه گنج است که همواره در ماه مبارک رمضان برای سفره سحر آماده میشود.
طرز پخت تباهگ
برای این کار، گوشت گاو، گوسفند و یا شتر را تکه تکه کرده و به صورت ورقههای خیلی نازکی در میآورند، سپس با ناردونک، پودر انار ترش و خشک شده، نمک و انواع ادویه محلی مخلوط میکنند.
بعد از گذشت یک روز که گوشتها با مواد اضافه شده، تفت داده شده باشند، آنها را بین ۱۰ تا ۱۵ روز روی طناب در فضای باز و زیر تابش نور آفتاب آویزان میکنند.
بعد از خشک شدن گوشت، آن را جمع آوری و در کیسههای پارچهای قرار میدهند تا برای سحری ماه مبارک رمضان همراه برنج طبخ و میل کنند.
از این غذای سنتی به غیر از برنج به صورت خورشتی هم استفاده میشود؛ ولی بیشتر همراه برنج مصرف میشود.
اهالی روستا معتقدند تباهگ غذایی قوی و انرژی بخش در ماه مبارک رمضان برای روزه داران است.