چلوگوشت زرندی به ثبت ملی رسید
رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به این موضوع گفت: خوشحالیم که سرانجام و پس از ۴ سال تلاش و پیگیری، سرانجام صنعت بومی چلوگوشت هم به ثبت ملی رسید.
به گزارش صدابی زرند، “محمد اسلامی” افزود: پس از سوهان زرندی و کماچ زرندی این سومین محصول غذایی از دیار زرند است که به ثبت ملی رسیده و جا دارد از تمام عواملی که در این بخش همت کردند از جمله سرآشپزان زرندی و همچنین از جناب آقای مهندس فعالی مدیرکل ساعی و پرتلاش استان که به این موضوع توجه ویژه نشان دادند قدردانی کنم.
مهندس “فریدون فعالی” مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان نیز با اشاره به ثبت پنج اثر ناملموس استان در فهرست آثار ملی کشور گفته است: مهارت پخت چلوگوشت یا قورمه زرند و کوهبنان در جلسه شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس کشور در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی همچنین از ثبت آیین بارونی روستای اودرج، حصیربافی شهرستانهای جنوبی استان و منطقه شهداد، قالی گلسرخ اسفندقه، دانش بومی تهیه و خشک کردن ترخون گلباف در فهرست آثار ملی خبر داد.
لازم به توضیح است چلوگوشت یا قورمه زرندی در حال حاضر در بسیاری از رستورانهای استان کرمان و حتی در برخی رستورانها در دیگر استانهای کشور با همین نام در حال عرضه میباشد، اما با توجه به یکی بودن شهرستانهای کوهبنان و زرند در سالهای نه چندان دور، و با توجه به اشتراکهای فرهنگی و محلی بین این دو شهرستان شمالی استان، این محصول با نام هر دو شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
“طرز تهیه چلو گوشت زرندی”
مواد لازم برای دو نفر
۲۵۰ گرم گوشت گاو یا گوساله یا شتر
۱عدد پیازمتوسط
۱ لیوان آب
۲ قاشق غ روغن
نمک، پودر پیاز به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا گوشت را به صورت خورشتی خردکنید. (گوشت باید بدون چربی باشه.)
گوشت روداخل دیگ بریزید
پیاز روپوست کنده وسالم داخل دیگ بیندازید(توجه کنید پیاز رواصلا خردنکنید)
آب، روغن، وپودر پیاز رو هم اضافه کنید. (نمک رو۱۵ دقیقه آخر وقتی گوشت کاملاپخت بریزید)
دردیگ رو ببندید(معمولا مان پخت یک ساعت است)
بعد از اینکه گوشت کاملا پختمی تونین نمک رو اضافه کنید و(توجه کنیداب گوشت کاملا باید تموم بشه وگوشت به روغن بیافته)