کوه قالب کفش تقریبا یک کوه منفرد در دشت شرفی راور است که از لحاظ ساختار زمین شناختی شباهت زیادی به کوه مارکشه در شمال راور دارد. ترکیب رنگ های زیبا، نوع سنگ و فرسایش آن به نوعی است که می توان تصور کرد یکی از آن ها ادامه آن دیگری است.
ارتفاع بالاترین نقطه آن حدود ۱۸۰۰ متر از سطح دریاست. از داخل شهر امتداد آن به صورت شمالی جنوبی دیده می شود که بلندترین نقطه آن در جنوبی ترین نقطه آن است، اما وقتی بر بالای آن قرار بگیرید متوجه خواهید شد به سمت شرق هم گستردگی زیادی دارد که از دید بینندگان داخل شهر پنهان مانده است.
علی رغم این که از شهر راور کوهی کوچک و خوش رنگ و لعاب و سر به راه به نظر می آید اما در واقع وسعت نسبتا زیادی دارد و چندان هم صعود ساده ای برای آن نباید متصور بود. همچون دیگر کوه های مناظق کویری به دلیل ارتفاع بسیار پایین زمین های پای کوه برای رسیدن به قله باید مسافت زیادی را هم به لحاظ طول مسیر و هم به لحاظ ارتفاع طی نمود. علاوه بر آن فرسایش بسیار شدید، باعث خرد شدن و عدم استحکام سنگ ها و نیز به وجود آمدن دره های عمیق در این نوع کوه ها می شود. عبور از مسیر دره ها به دلیل آسونه های بلند (تنوره، آبشارهای فصلی) و دیواره های عمودی با مشکلات فراوانی همراه است. بنابراین بهترین راه در صعود و فرود از این نوع کوه ها شناسایی کامل مسیرها و استفاده از همان مسیرهای مشخص شده و در غیر این صورت یا باید از یال ها استفاده کنید و با تجربه خود یال مطمئن تری را انتخاب نمایید یا پیه بالا پایین شدن از این دره به آن دره و از این یال به آن یال را بر بدن خود بمالید.
در دشت شمالی این کوه پدیده زیبای نبکاها قابل مشاهده است که برای جذب گردشگر و استفاده شهروندان و طبیعت گردان جاذبه ای زیبا و پتانسیلی قوی به حساب می آید.
در حنوب این کوه روستای زیبای رودخانه و ده میان واقع شده که علاوه بر قدمت تاریخی زیبایی های منحصر به فردی نیز دارند.
دشت شرقی شامل رمل و ماسه بادی های موسوم به گدار ریگی که مورد علاقه شن نوردان و شن درمانی است و کمی آن طرف تر و در انتهای دشت رودخانه اب شور و دائمی سوزوا (sewzeva) (به دلیل آب فراوان و هوای نسبتا گرم منظقه و رویش گیاهانی از قبیل نی و درحتان گز در تمام سال مسیر این رودخانه سرسبز است به همین دلیل نام سوزوا را بر خود گرفته است.) یکی دیگر از جاذبه های منظقه است.
در غرب این کوه علاوه بر تپه ماهورهای رنگی و شکاف های متعددی که احتمالا در اثر زلزله های سال های گذشته ایجاد شده یک غار زیر زمینی که در بین مردم راور به زیارتگاه “میر عرب” شهرت دارد نیز وجود دارد. در طول سال مردم به آن جا مراجعه کرده و با پختن آش نذری و روشن کردن شمع حاجات خود را از خدا طلب می کنند. هم چنین روستاهای “ده مودی” (dehmowdi)، “گواشکو” (govashku) و “زارشکو” (zareshku) در دشت غربی این کوه واقع شده اند.
شکل ظاهری این کوه به یک لنگه کفش شبیه است و در باور مردم قدیم راور این کوه به عنوان ابزار تعمیر کفش رستم، پهلوان نامی ایران بوده و هر زمان که کفش وی نیاز به تعمیر داشته یا یه پایش تنگ می شده از این کوه به عنوان ابزار تعمیر استفاده می کرده و به همین جهت بر آن نام قالب کفش گذاشته اند.
در افسانه دیگری می خوانیم وقتی گاوی و ماری در حال حمله به راور بودند بزرگان شهر به نزد رستم رفتند یا برایش پیغام فرستادند و از او استمداد و کمک خواستند. رستم در اولین اقدام دیگ خود را به سمت این دو حیوان شرور پرت کرد دیگ وی به راور نرسید و در حدود ۱۶۰ کیلومتری راور به زمین خورد. حایی که امروزه چشمه آبی جوشان دارد و به عنوان دیگ رستم شناخته می شود و از دور و نزدیک برای معالجه و آب درمانی به آن جا سفر می کنند. در مرتبه دوم، رستم لنگه کفش خود را پرتاب کرد که در سمت شرق راور به زمین خورد و همین کوهی که قالب کفش نامیده می شود را به وجود آورد.