نان پر
این شیرینی خوشمزه یکی از شیرینیهای اصیل و قدیمی کرمان محسوب میشود و در گذشته بانوان کرمانی با ابزاری که در اختیار داشتند طرح و نقشی بر روی آن ایجاد میکردند. پر هم یکی از وسایلی بود که با قسمت محکم آن روی شیرینی ها نقش میانداختند و به همین دلیل این شیرینی به نان پر معروف شده است.
مواد لازم برای ۶ نفر
۲۷۵ گرم آرد
۱۵۰ گرم پودر قند
۲ عدد زرده تخم مرغ
۲۰۰ گرم روغن جامد قنادی
۱ الی ۲ ق.چ پودر هل
۶ ق.غ شیر
زعفران غلیظ مقداری
پودر پسته مقداری
فر را با حرارت ۳۲۵ درجه فارنهایت یا ۱۶۵ درجه سانتیگراد برای فر کانوکشن و ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۰ درجه سانتیگراد برای فر معمولی٬ گرم کنید دو عدد سینی را با کاغذ مخصوص شیرینی پزی بپوشانید. با استفاده از همه کاره پودر قند و روغن را با هم مخلوط کنید تا نرم و کرم مانند بشه٬ زرده تخم مرغها را اضافه کنید و باز هم بزنید و در اخر آرد و هل را اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر نرمی دست بیاد.اگر لازم شد خمیر را از چرخ در بیارین٬ روی سطح کارتون کمی ارد بپاشید و خمیر را با دست ورز بدین تا خمیر کاملا نرم باشه و دست بهم بده. خمیر را نصف کنید و نصف را لا به لای پلاستیک بزارین که خشک نشه٬ کمی آرد پاشیده و خمیر را به اندازه نیم سانت پهن کرده و با قالب دلخواه قالب زده و نان ها را در سینی بچینید. اگر دوست دارید می توانید روی بیسکویت ها را با چنگال یا یک پر سوراخ سوراخ کرده و بعد با زعفران آب شده تزیین کنید و در آخر با پسته تزیین کنید. سینی را در فری که از قبل گرم شده بگذارید به مدت ۱۰-۱۲ دقیقه یا تا زمانیکه دور بیسکویت ها طلایی بشن بپزید. بگذارید سرد شوند و در یک ظرف در دار به مدت ۲ -۳ هفته در جای خنک نگه دارید.