طرز تهیه قاووت کرمان
قاووت کرمان معجونی مقوی است که به دلیل وجود دانه های روغنی و گیاهان دارویی مفید ، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و ۶ ، آنتیاکسیدانهای طبیعی، ویتامینهای B،D،E و املاح معدنی آهن، کلسیم، فسفر و روی می باشد.
طبیعت قاووت کرمان گرم و آرامبخش است و بیشتر از آن به عنوان یک میانوعده تنقلی پر انرژی استفاده میشود. قاووت کرمان به رفع کمخوابی و سرگیجه کمک میکند. شادیآور و تقویتکننده اعصاب و قوای جسمانی است و برای رفع خستگی موثر است. از ریزش مو و ابرو جلوگیری میکند و برای تقویت حافظه و رشد جنین نافع است.
متاسفانه اغلب قاووت هایی که در بازار فروخته می شود دارای بخشی از این مواد نیستند. پس چه بهتر که ان را در منزل تهیه و مصرف نمایید.
روش تهیه قاووت کرمان :
مواد تشکیل دهنده :
۱- تخم قرفه
۲- خشخاش
۳- قهوه بندری
۴- جو
۵- بذر کتان
۶- گشنیز
۷- هل باد
۸- دارچین
۹- هل رسمی
۱۰- روپاس
۱۱- موردانه
۱۲- سیاه دانه
۱۳- تخم کاهو
۱۴- جدوا
۱۵- شکر
روش تهیه :
این مواد را با هم مخلوط کرده. سپس آنرا برشته و آسیاب می کنند. قاووت را به صورت پودر یا چند قاشق آنرا در آب ریخته و مصرف می کنند. یک معجون یسیار مقوی طبیعی و ارگانیک بدست می آید.
روش تهیه نوعی دیگر از قاووت کرمان :
مواد لازم :
کنجد
بذر کتان
دارچین
سیاه دانه
خشخاش
تخم خرفه
دانه قهوه
مغز پسته
بادام
گردو
نارگیل
تخم شوید
تخم افتابگردان
تخم خربزه
تخم هندوانه
تخم کدو
طرز تهیه :
برای تهیه این قاووت کرمان ابندا همه مواد را پاک کرده و بشویید تا اگه احتمالا ریگ یا آلودگی دارند کاملا برطرف بشه .
از هر کدام از مواد اولیه ۲۰۰ گرم نیاز داریم که باید برشته بشن . به اندازه وزن همه این گروه ذکر شده در بالا ، نبات یا شکر پودر شده اضافه میکنن . چون مواد بالا چرب هستن باید با کمک مواد زیر در آسیاب پودر کرد. مواد لازم دیگه از هر کدام : بذر کاهو ،سیاه دانه ، دانه هل رسمی ،دانه هل باد ،پودر تخم گشنیز ، نخودچی آسیاب شده ، جو آسیاب شده ، سنجد آرد شده با هسته ۵۰ الی ۱۰۰ گرم یا گاهی ۲۰۰ گرم معمولا کافیه . شبیه به آرد بو داده میمونه .داخل چای یا شیر میشه ریخت و سرو کرد .