کتلت عدس
مواد لازم برای کتلت عدس
عدس ۲ لیوان
سیب زمینی ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
تخم مرغ ۳ عدد
پودر سیر ۱ قاشق چایخوری
آرد سوخاری مقدار لازم
نمک و فلفل مقدار لازم
کتلت عدس به دلیل داشتن عدس، یک غذای کامل و مقوی است و مواد مغذی زیادی به بدنتان میرساند. عدس دارای مقدار زیادی فیبر است و فیبر موجود در آن با کاهش میزان کلسترول خون به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند. از طرف دیگر آهن موجود در عدس منجر به حفظ سلامت گلبولهای قرمز خون و درمان کمخونی میشود. همچنین خوردن مداوم عدس به پیشگیری از سرطانها، بهبود گوارش، کنترل دیابت و بهبود سوختوساز کمک میکند.
طرز تهیه کتلت عدس
مرحله اول
عدس را از چند ساعت قبل در آب خیس دهید. سیبزمینی را پوست بگیرید و خرد کنید. سپس، عدس خیسخورده را به همراه سیبزمینی خردشده داخل قابلمه بریزید و ۲ – ۳ لیوان آب به آنها اضافه کنید.
در قابلمه را ببندید و روی حرارت متوسط قرار دهید. پس از اینکه آب غذا کشیده شد، مواد را با میکسر بزنید یا با کوشتکوب بکوبید تا خوب له شوند.
مرحله دوم
پیاز را رنده کنید و با دست کمی فشار دهید تا آب اضافی پیاز گرفته شود. عدس و سیبزمینی میکسشده، تخممرغ، پودر سیر، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید تا مایه کتلت یکدست شود.
در ادامه آرد سوخاری را به مواد کتلت اضافه کنید (تا اندازهای آرد اضافه کنید که بتوانید با دست به کتلت شکل دهید).
مرحله سوم
داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس، دستتان را مرطوب کنید، مقداری از مایه کتلت را در کف دستتان به شکل گرد حالت دهید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.
بعد از اینکه یک طرف کتلت سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگرش نیز سرخ شود. بقیه مایه کتلت را به ترتیب گفتهشده فرم دهید و سرخ کنید.
طرز تهیه کتلت عدس
نکات طلایی در تهیه کتلت عدس
– به جای آرد سوخاری میتوانید از آرد نخودچی استفاده کنید.
– بهتر است مایه کتلت را خیلی سفت نکنید؛ آرد را به اندازهای به کتلت بیفزایید که بتوانید با دست به آن فرم دهید.
کتلت عدس، یک غذای نانی خوشمزه و آسان است که با درست کردنش میتوانید تنوعی در رژیم غذاییتان ایجاد کنید. مواد اولیه این کتلت شامل عدس، سیبزمینی، تخممرغ، آرد سوخاری و پیاز است که در همه خانهها پیدا میشوند. این کتلت یک غذای کامل و مقوی است و عدس موجود در آن مواد مغذی فراوانی دارد.
در اولین مرحله برای درست کردن کتلت عدس باید عدس خیسخورده و سیبزمینی خردشده را با مقداری آب بپزید و با میکسر له کنید. سپس، عدس و سیبزمینی میکسشده، پیاز رندهشده، تخممرغ، پودر سیر، نمک و فلفل را مخلوط کنید و بعد آرد سوخاری را به آنها بیفزایید. در ادامه مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مایه کتلت را کف دستتان به شکل دایرههای گرد دربیاورید و دو طرف آنها را در روغن سرخ کنید. در کتلت عدس به جای آرد سوخاری میتوانید از آرد نخودچی نیز استفاده کنید؛ البته بهتر است مایه کتلت را خیلی سفت نکنید و فقط به مقداری آرد در آن بریزید که بتوان با دست به آن فرم داد.