خرما بریز یا همان رنگینک کرمان
یکی از دسرهای بسیارخوشمزه و مقوی است که می توان از آن به عنوان قدیمی ترین دسر کرمان یاد کرد
مواد اولیه
- آرد سبوسدار ۵۰۰ گرم (چهار پیمانه)
- شکر ۱۰۰ گرم (نصف پیمانه)
- خرما بدون هسته ۲۵۰ گرم (یک پیمانه فشرده)
- گلاب نصف پیمانه
- آب یک چهارم پیمانه
- روغن نصف پیمانه کره
- ۱۰۰ گرم دارچین
- به میزان لازم کنجد، خلال بادام و پسته برای تزئین
طرز تهیه
* آب، شکر و گلاب را روی حرارت قرار داده مرتب هم زده تا شکر در آب حل شود، بعد حرارت را خاموش کنید.* آرد را در تابه تفت داده تا رنگ آن طلایی شود.* سپس خرما را اضافه کرده هم بزنید.
* روغن و مقداری از کره را اضافه کرده و در آخر شربت را به حلوا اضافه کنید.* ظرف مورد نظر را با کره آب شده، چرب کرده و دارچین پاشیده حلوا را در آن بکشید.* حلوا را صاف کرده و با هر مغزی که دوست دارید تزئین کنید.* میتوانید پس از سرد شدن حلوا را قالب زده یا قبل از سرد شدن به شکل توپیهای کوچک درستکرده در ظرف بچینید.نکته بهتر است در این دسر از روغن حیوانی استفاده شود.
خرما در طب سنتی:
از زمان های قدیم از خرما برای کاهش فشار خون و دیابت استفاده شده استدر هند به عنوان ضدسرفه، خلط آور، آرام بخش، ملین و تحریک کننده مجاری ادراری و افزایش میزان ادرار کاربرد داشته است.
مصریان باستان برای تقویت قوای جنسی و افزایش میزان باروری از خرما استفادهمی کردند در طب سنتی امروزه هم از مخلوط خرمای خشک به همراه مغز بادام،دانه به، پسته و شکر به عنوان ماده ای مقوی برای خانم های باردار و مادران شیرده استفاده می گردد.
مصرف خرما برای جلوگیری از سفید شدن زودرس مو، چین و چروک در پوست وایجاد پوستی زیبا موثر است دانه خرما هم از ایجاد چروک در پوست خانم ها جلوگیری می کند.
مصرف خرمای پخته به همراه فلفل سیاه و هل برای درمان سردرد، کمر درد،سرفه خشک، بی حالی، تب ملایم و بی اشتهایی توصیه شده است خوردن خرما به همراه صبحانه برای جلوگیری از سرماخوردگی و کاهش آسم بکار می رفت.
مصرف مداوم آن برای کاهش میزان سرفه، میزان روماتیسم، مشکلات دستگاه ادراری،دستگاه گوارش و به خصوص التهابات معده، دستگاه تنفس و ناتوانی جنسی کاربرد دارد.
بطور کلی خرما ماده ای مغذی، آرام بخش، خلط آور، ملین، تقویت کننده قوای جنسیبوده که برای درمان بیماری های تنفسی، سرفه، آسم، دردهای قفسه سینه، تب، فشار خون بالا، و خستگی موثر است.