خوراکی محلی جیرفت
خاخُل (کاکُل) کنجد و کَسور
کسورنوعی درختچه ای است که دانههای ریز و بسیار خوشمزهای دارد شبیه به بنه است اما از دانههای بنه بسیار نرمتر و کوچکتر است، این درخت در مناطق کوهستانی استان کرمان نیز رشد میکند.این غذا در شهرستان جیرفت طرفداران زیادی دارد.
طرز تهیه:
برای درست کردن خاخل (کاکل) کسور که بسیار مقوی و خوشمزه است دانههای کسور و کنجد را جدا گانه آسیاب و با خرمای نرم ترکیب میکنیم و بادست مانند چنگمال مخلوط کرده و نوش جان میکنیم.
البته در برخی مناطق به جای کنجد از گردو استفاده می شود وابتدا گردو را در ظرفی به شکل خشک گرم می کنیم وحسابی ماساژ می دهند تا روغن خود را پس دهد ،گردو باید تفت بخورد وعطرخوش برشته شدن بدهد وبعد خرما وکسور افزوده می شود.
کنجد موجود در این ماده غذایی در کاهش سطح کلسترول خون، سلامت قلب و در تنظیم هورمونهای زنانه مفید است.
خرما میوهای سالم و مقوی است که غنی از پتاسیم، مس، منیزیوم و فیبراست که در کاهش سطح کلسترول خون مفید است، اما باید در مصرف آن دقت کرد که مصرف بی رویه آن مثل هر میوه دیگری موجب افزایش قندخون و دیابت میشود.