بهترین غذاها در ماه مبارک رمضان برای وعده سحری
غذای سحری بهتر است کمنمک باشد.
باید از غذا خیلی شیرین اجتناب کرد.
استفاده از روغن زیتون، آفتابگردان، سویا و کانولا در غذاهای سحری بسیار مفیداست.
خوراک مرغ و سبزیجات – خوراک کدو -تاس کباب مرغ -عدس پلو -لوبیا پلو شیرازی -باقالی پلو -میگو پلو- کلم پلو -آلبالو پلو -رولت کدو سبز- رول مرغ شکم پر -رولت تن ماهی
رولت اسفناج و تخم مرغ -توپک مرغ -رولت گوشت -کشک و بادمجان -کشک و بادمجان لقمه ای- کیک کشک و بادمجان
شوید پلو با لوبیا- زرشک پلو -پلو بریانی-رولت مرغ و گوشت -رولت بوقلمون -خوراک مرغ رولتی
انواع پلو و چلو -انواع ته چین- رشته پلو-قرمه سبزی -خورش کرفس- ته چین ماهی
ته چین شطرنجی- ته چین قارچ و بادمجان- خورش آلو اسفناج
ته چین کباب کوبیده -خورش به آلو -خورش کنگر-ته چین گوشت و سبزیجات -مسما بادمجان -قیمه نثار
خورش نخود سبز و شوید -خورش چغاله بادام- قیمه بامیه- خورش به -خورش تره کردی
غذا یا نوشیدنی روزه دار در ابتدای افطار باید ویژگی های زیر را داشته باشد:
از نظر دمایی معتدل باشد.
پاک کننده معده باشد (مانند شربت عسل، آب ولرم و خرما)
مقوی و خونساز باشد (شیرینی های سنتی که با شکر سرخ، عسل، خرما، شیره انگور یا توت تهیه شده باشند)
موجب باقی ماندن مواد زائد در معده و روده نشوند (مصرف پنیر و سبزی، زولبیا و بامیه بازار، غذای سرخ شده در روغن و برخی میوه ها مانند هندوانه از این جهت مضر هستند)
با توجه به نکات ذکر شده، مصرف شربت عسل ولرم، آب ولرم با خرما، آش های سبک، حلواهای سنتی، شربت های معتدل مانند ماءالشعیر طبی و شربت خاکشیر و … برای باز کردن روزه بسیار مناسب هستند.
پیش غذاهای مخصوص افطار
سالاد اندونزی- آش سبزی شیرازی- آش رشته کرمانی
سوپ کلم بروکلی -حلیم بادمجان -آش رشته
سوپ شیر -حلیم گندم -حلیم گوشت
آش آماج -حلیم بادمجان اصفهانی -عدسی
آش شولی یزدی- آش برنج همدانی -آش آبادانی
آش جو ملایر- آش کشک تبریز- آش ماست خراسان
آش جو -سوپ جو سفید- آش گوجه فرنگی
آش ماست- آش آبغوره تبریزی -سوپ سفید
شیر برنج -سوپ های مقوی برای افطار- سوپ ورمیشل
سوپ ذرت- سوپ قارچ خامه ای- سوپ کلم بروکلی
توصیه میشود شروع افطاری با خرما، آب گرم یا چای کمرنگ، شیر و امثال آن باشد.
به این ترتیب نیاز شدید به مواد قندی به سرعت برطرف میشود و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر پیدا می کند.
در وعده افطار نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده شود.
افطار را میتوان با خوراکیهای سبک مانند نان، پنیر، سبزی، گردو، شیر، خرما و امثال اینها شروع کرد.
هنگام افطار از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابههای گازدار و… جدا جلوگیری شود.
غذاهای پیشنهادی برای افطار
انواع کوکو -انواع پلو و چلو- انواع ته چین
انواع کباب- انواع آبگوشت -انواع کتلت و شامی
رولت مرغ و گوشت- رولت بوقلمون- خوراک مرغ رولتی
رولت کدو سبز -رول مرغ شکم پر- رولت تن ماهی
رولت اسفناج و تخم مرغ -توپک مرغ- رولت گوشت
کشک و بادمجان -کشک و بادمجان لقمه ای- کیک کشک و بادمجان
انواع خورش- کوکو کلم بروکلی -کوکو اسفناج
کوکو مرغ و لوبیا -کوکو گل کلم- کوکو قارچ
کوکو ماکارونی -موجور کدو و هویج -کوکو مرغ
کوکو کدو سبز -کتلت شیرازی -شامی سویا
شامی پوک -شامی اصفهانی- شامی برنجی
کتلت ماهی -کتلت تن ماهی- کتلت ذرت
کتلت بادمجان -جوجه کباب مراکشی- اشترودل مرغ و قارچ
پیده گوشت- بورک سیب زمینی- بورک اسفناج و پنیر
نوشیدنی های مخصوص ماه رمضان
تخم شربتی زعفرانی- نوشیدنی های خنک -نوشیدنی های بعد افطار
نوشیدنی های رفع عطش -شربت گل بنفشه -شربت به لیمو
شربت سکنجبین -شربت خاکشیر- نوشیدنی رفع عطش
سفره آرایی مخصوص افطار
تزیین حلوا -تزیین خرما -تزیین الویه
تزیین آش- تزیین سالاد- تزیین نان پنیر سبزی
دسرها و شیرینی های مخصوص افطار
انواع حلوا- مسقطی کاراملی -کلوچه خرمایی سیستانی
پودینگ خرما -باقلوا گردویی -بامیه هندی
لقمه نان پنیر گردو -انواع مسقطی -انواع نان
انواع کیک -شیر برنج -رشته خوشکار
زولبیا -گوش فیل -بامیه عالی
انواع خاگینه -کنافه کادایف -کادایف شیری
چیز کیک کادایف -بامیه خانگی -بامیه
لگیمات- لگیمات پنیری -لقیمات
جبنیه -کیک خرما- کیک خرما و گردو
اسنک خرما قالبی -کیک فرنی و حلوا -کاچی چهار مغز
نان رول شیری -لرزونک سه رنگ -دسر کشکول
ترافل خرما- دسر خرما -شکر پاره
کرم سوهان- ماقوت زعفرانی -بوراتوس وانیلی
رولت پسته -کاچی با آرد گندم -فرنی قالبی
فرنی خرما -نان رمضان تبریزی -فرنی پرتقالی
فرنی سه رنگ -فرنی بستنی- انواع برشتوک
رز خرمایی- محلبی توت فرنگی -بنیه خرما
کاکائو خرمایی -پودینگ نشاسته زعفرانی -فرنی موز
فرنی انبه -دست پیچ خرما -رنگینک قالبی
سه مربای خوشمزه- رولت خرما- توپک خرمایی