غذای محلی بم
آب بنه:
یکی از غذاهای محلی بم آب بنه است .درخت بنه در کوههای دریجان و دهبکری بم به وفور یافت میشود از این رو این غذای محلی نیز در بین مردم شهرستان بم مورد توجه قرار گرفته است.
مواد لازم :
۱- بنه کوبیده شده ۲تا۳لیوان .
۲- سیر ۱یا دو حبه .
۳- نمک به مقدار کافی .
۴- آب گرم به مقدار کافی
طرز تهیه :
۱-بنه کوبیده شده را در ظرف مخصوص کشک سابی (تغار)ریخته ،سیر کوبیده شده را به آن اضافه می کنیم سپس آنها را مانند کشک می ساییم ،تا خوب به روغن آمده و حالت چسبندگی پیدا کند بعد از این مرحله یک چهارم لیوان آب کاملا داغ روی آن ریخته و مجددا آنرا می ساییم، این کار بایستی تا زمانی که روغن بنه را بتوان با فشار دادن آن با دست خارج ساخت ، ادامه داد.روغن بنه را با فشردن آن در مشت براحتی می توان جدا نمود، روغن بنه برای سوختگی بسیار مفید میباشد و اثر سوختگی را کاملا از بین میبرد.
۲-سپس آب گرم و نمک را به آن اضافه نموده خوب آنرا بهم میزنیم و از صافی عبور میدهیم و بعد از کمی حرارت ملایم (کمتر از جوش)غذا آماده می باشد.
۳-غذای فوق را میتوانید با نان تریت کرده میل فرمائید. توجه داشته باشید نمک وسیر این غذا بایستی به اندازه کافی باشد در غیر این صورت لذت واقعی خود را نخواهد داشت.در خوردن این غذا زیاده روی نکنید چرا که طبیعت آن بسیار گرم بوده و ممکن است سبب ایجاد جوش در پوست گردد.