نوعی شیرینی خوشمزه است که آرد سرخ شده در روغن را با شکر یا خرما مخلوط کرده و آن را به شکل لوزی برش می دهند. اگر خرما به آرد اضافه کنند آن را برشتوی خرما می گویند.
مواد لازم :
پودر قند
دو پیمانه (۳۰۰ گرم)
آرد گندم
دو و نیم پیمانه (۳۵۰ گرم)
آرد نخودچی
دو پیمانه (۲۲۰ گرم)
روغن جامد
یک پیمانه (۲۱۵ گرم)
پودر هل یک قاشق سوپخوری
پودر کاکائو دو قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تزئین برشتوک :
شکلات قهوهای
۱۵۰ گرم
شکلات سفید
۱۵۰ گرم
پسته
یک پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پودرقند و آردگندم را الک کرده، درون تابه بریزید و روی حرارت تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود زمانی که عطر آن درآمد از روی حرارت بردارید.
آرد نخودچی را هم الک کنید. جداگانه تفت دهید و به آردگندم اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. روغن را اضافه کرده و پس از آب و مخلوط شدن روغن با مواد تابه، از روی حرارت بردارید و بگذارید تا مواد نیمهگرم شوند.
قند، پودرهل و پودرکاکائو را به مواد بیفزایید. حلوا را به ضخامت دو سانتیمتر بین دو ورق کاغذ روغنی با وردنه پهن کنید. شکلات تیره و سفید را در دو ظرف جداگانه ریخته و روی بخار آب قرار دهید. روی خمیر باز شده شکلات تیره آب شده بریزید و روی آن را صاف کنید و بگذارید کمی ببندد و در این هنگام شکلات سفید را ریخته و صاف کنید و روی آن دوباره شکلات تیره آب شده بریزید و صاف کنید، پس از بستهشدن شکلات، حلوا را به شکل لوزی برش دهید و روی حلوا مطابق شکل با پسته تزئین کنید.